top of page

עבודת חקר אישית בתקשורת הפקות 

נושא העבודה חרם חברתי - פערים במערכות החינוך  בין אמריקה לישראל.

 

שם התלמידה: אריאל נחמני 

ת.ז : 330028960

 

 

סמל שאלון :  862589

 

תיכון ע"ש קוגל חולון

 

תוכן עניינים :

תקציר

מבוא

רקע תיאורטי

סקירת ספרות באמצעי המדיה

מאמר דיעה

ממצאים מהשטח

דיון ומסקנות

ביבליוגרפיה


 

                                                                תקציר

המטרה של פרויקט זה היא להראות את ההבדל בין ישראל לאמריקה באופן שבו בתי הספר, מועצת החינוך והחדשות מתמודדים עם ההמורים. אם לשתי המדינות יש תכונות דומות או אם לשתיהן יש תכונות שונות של האופן שבו הן מתמודדות עם הרמאות. ברצוני להשפיע על התלמידים, המורים, מועצת החינוך של בית הספר ועל החדשות כדי להראות השפעה על האופן שבו הם מתמודדים עם חדשות על בריונות. אני חושב שחשוב לראות את ההבדל בין אלה למחוזות מכיוון שבזמן שגדלתי הייתי אותה בארצות הברית המאוחדת ובישראל והייתי רוצה להראות את נקודת המבט שלי בנושא זה ומה אני מוצא בכל המחקרים שאני עושה. במהלך פרויקט זה. מה שאני מביא לפרויקט זה נקודת המבט שלי בנושא זה וכיצד התמודדתי עם אותה וכיצד קיבלתי עזרה ומה ההבדל שחשתי בעזרה בישראל ובארצות הברית. נושא זה חשוב מאוד מכיוון שהייתי רוצה לעשות שינוי וליצור השפעה חשובה על החברה של ימינו למען מטרה שתסייע בשינוי.

המטרה של פרויקט זה היא להראות את ההבדל בין ישראל לאמריקה באופן שבו בתי הספר, מועצת החינוך והחדשות מתמודדים עם ההמורים. אם לשתי המדינות יש תכונות דומות או אם לשתיהן יש תכונות שונות של האופן שבו הן מתמודדות עם הרמאות. ברצוני להשפיע על התלמידים, המורים, מועצת החינוך של בית הספר ועל החדשות כדי להראות השפעה על האופן שבו הם מתמודדים עם חדשות על בריונות. אני חושב שחשוב לראות את ההבדל בין אלה למחוזות מכיוון שבזמן שגדלתי הייתי אותה בארצות הברית המאוחדת ובישראל והייתי רוצה להראות את נקודת המבט שלי בנושא זה ומה אני מוצא בכל המחקרים שאני עושה. במהלך פרויקט זה. מה שאני מביא לפרויקט זה נקודת המבט שלי בנושא זה ואיך התמודדתי עם אותה וכיצד קיבלתי עזרה ומה ההבדל שחשתי בעזרה בישראל ובארצות הברית. נושא זה חשוב מאוד מכיוון שהייתי רוצה לעשות שינוי וליצור השפעה חשובה על החברה של ימינו למען מטרה שתסייע בשינוי.

 

                                               מבוא

מדוע בחרתי בבריונות אולי נראה נושא קשה לחקר, אבל זה הנושא שכולם צריכים להיות מודעים אליו שיכול לקרות לילדים ולמבוגרים על בסיס יומיומי. פרויקט זה יבדוק את ההבדלים בין בריונות בארה"ב ובישראל, כדי לראות כיצד מדינות אלה פועלות על פי אותם חוקים, מדברים על בריונות באופן שונה וכדי לראות מה קורה למי שבריונות. האם יש חוקים שעוזרים לבריונות? במהלך המחקר שלי גיליתי שבישראל אחד מכל ארבעה ילדים מקבל בריונות, איך נוכל למנוע משהו לקרות? אני יודע שגדלתי בעיירה שלי באמריקה יש החוק שאם הם יתפסו מישהו שמציק למישהו אחר, הם מיד ישימו שם כלשהו כפלון. גם במהלך פרויקט זה בזמן שהגעתי מצאתי מידע על בריונות והסיבות והתוצאות של בריונות, מהם סוגי הבריונות השונים. כמו בריונות ברשת, בריונות מילולית ובריונות פיזית, הסיבה לבריונות היא דרך אגרסיבית להפגין התעללות בקורבנות. יש גם השפעה ארוכת טווח שיכולה לקרות למי שהציקו לו שיש להם קושי להישאר בעבודות ולנהל את הכספים שלהם, מתקשים להכיר חברים ולקיים חברים, גם עלולים להתקשות ביחסים ארוכי טווח עם בן זוג ובעלי בעיות נפשיות. , כגון דיכאון, חרדה, הפרעת דחק פוסט טראומטית והפרעת אישיות. המטרה של פרויקט זה היא להראות את ההבדלים בבריונות בשתי מחוזות שונים וכן להראות פרסים בבריונות וכיצד אנו כאנשים יכולים לעזור לאלה שמפחדים לדבר על נושאי הבריונות שלהם וכי גם בריונים עוזרים לאלה שמפחדים מכדי עזור להם. כל מאמר שקראתי יכול להסביר שבריונות היא דבר כה הרסני ובריונות גופנית ונפשית כזו שיכולה לפגוע ולשנות את חייהם של אנשים בגלל מה שמישהו עשה. מה שאני רוצה לצאת מהפרויקט הזה הוא שינוי ועזרה ומודעות בנושא זה לא רק לומר שכן אנחנו יכולים לדבר על הבעיה אלא איך נוכל לשנות את מה שיקרה בעתיד.

מה שאני רוצה לעשות בפרויקט הוא להראות מה קורה בשתי המחוזות השונים בין אמריקה לישראל. במהלך הפרויקט הזה גיליתי שבישראל זה אחד

מהו המטאר בפרויקט בקיצור הפרויקט בסקירה ספרות והראיונות, מה למדתי מכך

עמוד אחד מדוע בחרתי מה המטרה להשתמש בכל מהשנה שעברה (בטח והראיון) מה עשיתי בפרויקט הסיבה שבחרתי בפרויקט זה נובעת מכך שלדעתי כל כך חשוב לדבר על ולהבין מה קורה כשמישהו מציק לו ומה ההשפעות של בתי ספר לילדים ולהורים על התמודדות עם בריונות. אני רוצה להראות את ההבדלים בין ישראל לאמריקה המתמודדים עם בריונות

 

 

 


 

                                              רקע תיאורטי  

 

כשחקרתי כמה מאמרים על בריונות אתר זה משך את עיני מכיוון שאתר זה עוזר להורים להבין את המושג בריונות. ההבדל בין אתר זה לאתרים אחרים אינו מסביר רק להורים על העלאת המודעות, אלא גם מסייע להם לדעת אם ילדו מציק לו וכיצד הם יכולים לעזור להם. זה גם מסביר כיצד תוכלו לדעת אם ילדכם מציק או לא וכיצד הם משתמשים בכלים מהאתר וכדי להתעמת עם ילדיהם. תוך כדי ? לא ראיתי הרבה אתרים בישראל שמשתלטים עליהם ויש להם לא רק אתר לילדים, בני נוער ומבוגרים צעירים אלא שיש להם גם אתר להורים. חשוב ביותר.

 

אתר זה הוא עמותה באמריקה כדי לסייע בהתמודדות עם בריונות. באתר זה יש גם אחוזים לגבי סוגים שונים של בריונות שיש, בדיוק כמו במחקר שלי אחד מכל 4 ילדים בישראל מקבל בריונות. דבר טוב נוסף באתר זה הוא שהוא מראה לכל מי שנכנס לאתר על ההשפעות של בריונות למשל - תלמידים בריונים מצביעים על כך שלבריונות יש השפעה שלילית על הרגשתם כלפי עצמם (27%), על היחסים שלהם עם חברים ובני משפחה (19%), עבודתם בבית הספר (19%) ובריאותם הגופנית (14%). נושא נוסף וחשוב מאוד העוסק בבריונות הוא בריונות ברשת. אתר זה מדבר על בריונות ברשת כיצד ילדים מושפעים מכך. גם בריונות עם צבע שמשמעותן צבע של אנשים עם מוגבלות שלך או אפילו בריונות. יש עוד כל כך הרבה נושאים בנושא בריונות ואתר זה מדבר על זה ועוזר להבין אילו סוגים של בריונות יש והגורם למה שקורה.

 

אתר זה נותן לכל אחד את הכלים ומושגי המפתח לדעת את יסודות הבריונות. יש גם חלק באתר שאפשר לתרום לו כסף (כלומר לעזור לילדים הזקוקים לעזרה אך מפחדים מכדי לשאול וגם להעלות יותר מודעות למה זה בריונות וכיצד אנו יכולים לתרום לחברה). חלק אחר שראיתי באתר שתפס את עיניי היה האזור המסביר כיצד תוכלו לעזור. לסיכום דבריה, הכרת העובדות העיקריות וצורך לתרום ולמצוא בית ספר מקומי והולכים לדבר ולהעלות יותר מודעות לעובדה שבכל יום תוכלו לעזור לילד שמציקים לו ולא יודע להרים את קולו ולשאול. לעזרה. 

 

מחוקקים ממלכתיים ומקומיים נקטו צעדים למניעת הפיכה והגנה על ילדים. כל תחום שיפוט, כולל כל 50 המדינות, וארה"ב (מדינה), מתייחסים לבריונות בצורה שונה. חלקם קבעו חוקים, מדיניות ותקנות. אחרים פיתחו מדיניות מודל שבתי ספר וסוכנויות חינוך מקומיות (מחוזות) יכולים להשתמש בהם כאשר הם מפתחים חוקים, מדיניות ותקנות מקומיים משלהם. מרבית החוקים, המדיניות והתקנות של המדינה מחייבים מחוזות ובתי ספר ליישם מדיניות ונהלים של בריונות כדי לחקור ולהגיב לבריונות כשזה קורה. קומץ מדינות דורשות גם תוכניות למניעת הרמות, הכללת מניעת הרמאות בסטנדרטים של חינוך לבריאות ו / או פיתוח מקצועי של מורים. חוקי מדינה אלה בדרך כלל אינם קובעים השלכות ספציפיות לילדים העוסקים בהתנהגות בריונית, ומעטים מאוד מסווגים אותה כעבירה פלילית. מדינות שמתייחסות אליה באופן שונה יש חוקים שונים לגבי מה שקורה כאשר הם תפסו אותה. כל כך חשוב להציג את התקנות והחוקים כדי למנוע התרחשות של בריונות.

 

אתר זה מציג את כל 50 המדינות באמריקה ומראה אילו מדינות מחייבות את החוקים השונים שיש בהן. כאשר אתה לוחץ על כל מדינה תוכל לראות את סוגי החוקים השונים שיש להן וכמו כן אתה יכול לראות את ההבדל בין המדינות שיש להן חוק מסוג זה או אם למדינות אחרות אין חוק זה.

 

מחקר אקדמי זה מדבר על מחקרים בנושא בריונות בבתי ספר. הם ערכו מחקר לדוגמא תוך שהם לוקחים 200 מורים שנבחרו מבתי ספר שונים מאזור עמאן ווסט בירדן. שאלון בניהול עצמי תוכנן על פי יעדי מחקר והשערות והופץ על פני נושאי מחקר. כל השאלונים המופצים נאספו. הם קודדו ונותחו על ידי שימוש בגרסת SPSS 18. תוצאות המחקר הראו כי בריונות בבית הספר קיימת בכל בתי הספר, בין אם הם ממשלתיים או פרטיים. המחקר הגיע גם למסקנה כי בריונות בבית הספר משפיעה על הישגיהם הלימודיים של התלמידים או על הקורבנות או על הבריונים. הם מדברים גם על ההגדרה של בריונות, מדוע ביצעו מחקר זה, המשמעות לגבי ביצוע המחקר הזה וכיצד היה חשוב. הם דיברו על הצהרת הבעיה שקרתה. ולבסוף הם מדברים על בריונות בבתי ספר, כפי שנאמר במחקר שחיה בעיה מורכבת בקרב ילדי בית הספר. זו בעיה שמשפיעה על כל התלמידים, בריונים או קורבנות, ועל אלה שנכחו באלימות בין אישית. בריונות עשויה לכלול חלקים רבים תקיפות מילוליות, פיזיות, איומים, בדיחות או שפה וביקורת. כל הגורמים הללו משפיעים באופן אינדיבידואלי, או קולקטיבי, ותורמים לבריונות של הילד. זה ידוע היטב כי קשה לבטל בריונות או לעצור אותה בבתי ספר מכיוון שהיא משמשת את התלמידים. אליסון (2016) הצהירה כי בריונות נחשבת לבעיה עולמית המשפיעה על רווחה רגשית, חברתית ופיזית של ילדים בגיל בית הספר ברחבי העולם.

 

לסיכום על המאמרים רציתי למצוא את ההבדל בין שתי מדינות אמריקה וישראל ומדוע שתי המדינות הללו רואים את ההבדל בין האופן שבו מועצת החינוך מתייחסת לבריונות או לקליפה אם לשתי המדינות יש אינטרסים ומקורות דומים כדי לעזור זה לזה שתי המדינות גם רוצות לשנות את עובדת הבריונות ואת מה שהיא עושה לאנשים. כל מאמר נתן סיכום של מה זה בריונות וגם חלק מהאתר שמצאתי היה אזור לתרום כסף ולעזור בשיפור העלות לסיוע בבריונות וההשפעות של זה. במאמר אחר חלק מהמאמר עזר להורים להבין את מושג הבריונות ולראות כיצד ניתן לדעת אם ילדכם מציקים וכיצד הם יכולים לעזור להתמודד עם זה.לכל מחמר היה שינוי שונה בהרמה ובאופן שבו הם מתמודדים עם הרם. לכולם היה משהו אחר לומר על ההרמה. כמה מהמרים דיברו על חוקים שאם למישהו היה הרמון, אחרים דיברו על מצבים אמיתיים שקורים לאנשים שעברו עם ההרמה.

 

 




 

                             סקירת ספרות במדיה 

כתבה זו מסביר כי הרם יכול לגרום נזק לטווח ארוך וקצר לכל ילד. לדוגמא תלמידי תיכון ברחבי קליפורניה אמרו שהם חווים אותה בגלל הגזע שלהם, מוצאם לאומי, גודלם ועוד דוגמאות לכך שמישהו יכול להציק לו. דוגמה שראיתי אודותיה על פי הדת שלך. כ -7% מהסטודנטים ברחבי המדינה אמרו כי הם חווים אותה על סמך דתם. כמו כן, מחקרים הראו כי הנזק הנגרם על ידי הרם יכול לגרום להשפעות בריאות הנפש דיכאון בהתחשב בפגיעה עצמית כגון התאבדות. מעבר לגרימת דיכאון וחרדה והובלת התעללות באלכוהול וסמים הנובעת לבגרות, ההשפעות המזיקות של בריונות מתבטאות פיזית אצל ילדים ובני נוער על ידי שיבוש שינה וגורם לבעיות במערכת העיכול וכאבי ראש.

 

כתבה זו מדבר על בית המשפט העליון באוהיו לצדד שלשום שלושת עובדי בית הספר הציבורי בטולדו, ביום שלישי, בתביעה שהגישו הורי הגננת בטענה כי העובדים פעלו בפזיזות בכך שלא מנעו בריונות מצד תלמיד אחר.

הוריו של הילד תבעו את המורה אמנדה לוטה, עוזרת המנהלת סינתיה סקף והמנהלת ראלף שאד על כך שלכאורה לא התערבו כדי למנוע הסדרה של לכאורה של מפגשים בריוניים לעלות מדרגה, כך דיווח הלהב. העניין שעל ילד בגן להציק ולהעלות אותו בתביעה ולקבלת צדק יש הרבה אמירות לכל מי שעוסק בנושא הבריונות.

מכתבה נוספת על מה זה בריונות ומה זה בריונות ברשת. בריונים עלולים להשאיר אותך מרגיש חסר אונים, מושפל, מדוכא או אפילו אובדני. המאמר מסביר מהי בריונות בהגדרה שם בריונות היא התנהגות תוקפנית חוזרת שיכולה להיות פיזית, מילולית או יחסית, באופן אישי. מה שהופך את המאמר לחשוב כל כך הוא ההסברים על סוגים שונים של בריונות. כמו בריונות פיזית, בריונות מילולית, בריונות בזוגיות ובריונות ברשת. מהי בריונות פיזית? בריונות פיזית כוללת פגיעה, בעיטה או דחיפה בך (או אפילו סתם איום לעשות זאת), כמו גם גניבה, הסתרה או הרס של חפציך, אובך, הטרדה או השפלה. בריונות מילולית היא קריאת שמות, התגרות, התגרות, מעליב או התעללות מילולית בדרך אחרת. בריונות בזוגיות כוללת סירוב לדבר איתך, להדיר אותך מקבוצות או פעילויות, להפיץ שקרים או שמועות אודותיך, או לגרום לך לעשות דברים שאתה לא רוצה לעשות. ולבסוף בריונות ברשת. בריונות ברשת יכולה להתרחש בכל מקום, אפילו בבית, באמצעות טלפונים חכמים, מיילים, טקסטים ומדיה חברתית, 24 שעות ביממה. מטענים ברשת משתמשים בטכנולוגיה דיגיטלית כדי להטריד אותך, לאיים או להשפיל אותך. מה שאהבתי בזה הוא ההסברים על סוגי הבריונות השונים ל

 

במהלך כתבה של פוקס ניוז ילד בן שמונה הרג את עצמו בגלל שהציקו לו. בפסק הדין נקבע כי בית הספר היסודי לא התקשר ל- 911 כאשר גבריאל הילד בן השמונה שהדיח לא הצליח להעניש את הבריונים לא סיפר למורים על בעיותיו, למרות הבריונות החוזרת ונשנית שהייתה לו. גבריאל הוטרד מאז כיתה א 'בבית הספר היסודי, הילד הוכה באגרוף ונבעט על ידי תלמידים בתקיפה שהוא גם הודח בהכרה לאחר שהשליך על קיר חדר האמבטיה.

 

לסיכום בכל מאמר היו דוגמאות של חוסר אונים, דיכאון והתאבדות שכולם הסבירו מהסיבה לבריונות מאמרים אלה מראים שוב ושוב מדוע אנשים צריכים לגלות יותר עניין בעובדה שהבריונות יכולה לקרות באופן מקוון ואפילו בבתי ספר כשאתה אפילו לא רואה . בריונות יכולה להתרחש בכל עת ובכל מקום של ילד או סטודנט זעירים. ואחרי כל ההישג שעיינתי במאמר ובמאמר שעדיין לא נראה הבדל בין ישראל לאמריקה בעניין זה.

התקשורת ממסגרת את הנושא כקשה ודרמטי,חשוב להבין כי היא סוכן חיברות ולכן תפקידה בסיקור התופעה כה משמעותי.

יש לסקר גם סיפורים פחות דרמטיים וקיצוניים,בכדי לאזן את התמונה ולהציגה באופן אובייקטיבי יותר.


 

                                   מאמר עמדה/דעה. 

 

אם יום אחד אתה נמצא עם מישהו שמציקים לו ממש לידך, מה היית עושה? האם היית עוזר לילד, האם תעמוד שם ותסתכל ממרחק, או גרוע מכך היית בורח כדי שלא תסתבך? כל הדברים האלה הן תכונות אמיתיות של האדם היומיומי כאשר הוא מביט מהצד ובעיקר מתעלם.. 

ההגדרה של בריונות וחרם יכולה להיות מילולית או פיזית, אבל יכולה להיות גם מאחורי הגב שלך או אפילו בכל פלטפורמת מדיה חברתית. לדעתי בריונות היא דבר שאף ילד לא צריך לעבור, אני יודעת על בשרי במה מדובר, כי בעבר הציקו לי. בזמן שבחטיבת הביניים הבאתי כריך וביצה כל יום לבית הספר כי זה הדבר היחיד שיכולתי להכין במהירות כדי שאוכל לעזור לאחיי הצעיר להתכונן (שימו לב שאמא שלי לא הייתה בבית, כי טיפלה באבי שחלה בסרטן). בדרך כלל כשילד חווה הצקה הוא לא משתף אף אחד כי הוא מאוים על ידי הבריונים.הוא חי בתחושה שאם הוא יעביר זאת הלאה, הבריונים המחרימים יכחישו הכל ויהפכו את חייו לאומללים יותר. 

במסגרת פרוייקט אישי שעליו אני עובדת בביה"ס מזה שנתיים,ראיינתי תלמידה שעברה חרם קשה,שמה אופק ראשון והיא שיתפה באומץ שהגיעה עקב החרם לבית חולים!!! וזו לא הפעם הראשונה שילד מגיע לבית חולים לאחר שמציקים לו, יש כל כך הרבה סיפורים על תיקי משטרה בילדים שהופעלו בבריונות והתאשפזו או אפילו גרוע יותר הרגו את עצמם בגלל בריונות. לדעתי זו פשוט התחושה הכי גרועה בעולם!!! אתה מפחד לבקש עזרה ממישהו או אפילו להגיד להורים שלך שמשהו כזה קורה לך. 

השינוי חייב להתחיל ברגע זה!! בכל בית ספר המורה צריך להיות מודע יותר לילדים שמציקים לתלמידים אחרים ביום יום, כי אף אחד לא באמת יודע מה קורה לילד שעובר חרם,ומה יכולות להיות ההשלכות. כדי להעלות את המודעות לנושא זה על ההורים והילדים שעברו בריונות למחות, לומר את דעתם, לחשוף זאת בתקשורת.

דרך נוספת להעלות את המודעות היא שההורים ישתפו את ביה"ס ואת הצוות כולו ויעברו טיפול משותף לבוא לבתי ספר  אמין ואמפטי.

כיום בתי הספר לא באמת מטפלים בבריונות ובחרם בכל הכלים שבידיהם.  

ברצוני לראות אם למועצת החינוך של שתי המדינות ישראל וארצות הברית יש דעות שונות בדרך אחרת לחשוב כיצד לטפל בבריונות. כיצד כל מדינה יכולה לעזור זו לזו או לקבל דרך חדשה לחשוב כיצד להתמודד עם בריונות. הקשר בין הפרויקט וכשהנושא שלי מתמקד בו הוא העובדה שכל תלמיד כמוני שעבר ממדינה למדינה אחרת וראה מה ההבדלים בין בריונות בישראל לבין בריונות בארצות הברית, צריך להיות שינוי ב על מה אנשים צריכים לנקוט צעדים בנושא בריונות.

לשני מועצות המינהל בישראל ובאמריקה עדיין אין שום הבדל, אך שניהם צריכים להשתפר ללא פגע בנוגע לבריונות וכיצד הם פועלים בהתאם.בארצות הברית ישנם סוגים שונים של חוקים בנושא זה. אני חושב שמשהו שישראל יכולה לקחת מאמריקה הוא החוקים שיש להם נגד אותה, ולדעתי כל כך חשוב שיהיה בכל מדינה כדי למנוע את הגורמים לכך שאחד מכל ארבעה ילדים יהיה הרע על ידי מישהו.

 

                                             ממצאים מהשטח

 

רקע תיאורטי

מכל מאמר ממקור אחר יש דרך אחרת להסביר על בריונות. במאמר אחד הסבירו את האחוז לאופן שבו תלמידים מציקים יש השפעה שלילית על הרגשתם כלפי עצמם או עם הבריאות הפיזית או הלימודים בבית הספר. במאמר אחר ישנם הכלים ומושגי המפתח להכיר את יסודות הבריונות בכדי לתת יותר מודעות ולעזור לתרום לחברה. לבסוף במאמר אחד, הראה הורים לסוגי הבריונות השונים וכיצד הם יכולים לראות אם ילדו מציק לו כיצד הם מגיבים כאשר הם חוזרים הביתה או בחיי היום יום שלהם.

 

סקירת ספרות במדיה

בכל צורה תקשורתית תמיד צריך להיות נושא לעובדה אם מישהו מציקים לו ומה קרה לילד שהציק לו או לתלמיד. וחיי היום יום בצורת התקשורת בדרך כלל לוקחים את הדבר שמטמון שם.

למשל באוהיו בית המשפט העליון צידד בעובדי בית ספר ציבורי בתביעה של הורי הגננות שהוטלה על עצמה. בסוף היום תלמיד הגן קיבל צדק מהתמודדותו עם בריונות.

מאמר נוסף שקראתי הוא על בריונות ברשת ואיך אתה יכול להרגיש חסר אונים ומושפל ומדוכא או לפעמים אפילו אובדני מהבריונות ברשת. בריונות מקוונת היא דרך להיות רעה מילולית כלפי מישהו. זה גם מסביר על בריונות וכיצד מישהו שמציקים לו עלול להיפגע פיזית ונפשית

 מתוך ההשוואה בין הכתבות במדיה,אין הבדל בין מערכות החינוך של ארהב וישראל,לא נעשה דבר בשטח.

 

ראיונות מחקר איכותי

בראיונות שלנו אופק אומר שזו ילדותה נהרסה, האם יש לך ילדות רגילה כמו כל אדם אחר כשהיא הלכה לבית הספר זה היה סיוט עבורה, והיא יודעת שבאותו יום שהיא תלך לבית הספר שמשהו קורה לה. אמא אופקס אמרה שהיא לא יודעת איך ילדים יכולים להיות זה אומר איך הם יכולים להיות מתכוונים בגילאים כל כך צעירים (6,7 ..). כשראיינו את המורה היא אמרה שאם היא רואה תלמיד עצוב ונסער לא הם צריכים ללכת לדבר איתם כדי לראות אם משהו לא בסדר אני לא יודע איך לעזור.

 

סקרים 

במהלך הממצאים בסקרים אנו תלמידים בגיל חטיבת הביניים לענות על שאלות. אחת השאלות הייתה באילו הגילאים הם היו 22% היו בגילאי 18 ומעל 30% היו בגילאי 16 עד 18 ו -44% היו בגילאי 12 עד 15. שאלה הייתה באיזו ציון הם נחשפו לבריונות 40% היכן אמור להתנהג בית ספר יסודי (bayesodi), 50% כלל לא נחשפו לבריונות 1% אחרי התיכון 3% למדו בתיכון כשהם נחשפו לבריונות ו 6.4% בחטיבת הביניים.

שאלה נוספת הייתה מה לדעתם צריך לעשות כשרואים עדים או נחשפים לחרם? התשובות היו 57.9% אמרו כי כדי לעזור לאנשים המוחרמים, 9.3% טוענים כי אין דעה בנושא. 31.4% אומרים לדווח באופן אנונימי.

שאלות נוספות לגבי מה לדעתם ההגדרה של חרם היא הרוב היה 89.4% אומרים שילדים בבית הספר, אלימות פיזית נגד ילד מסוים, הודעות פוגעניות ברשת, שכל התשובות נכונות. לבסוף שאלה נוספת שהייתה הייתה האם אי פעם הוחרמת 22.9% אמרו כן שהם הוחרמו 63.6% אומרים שהם מחרימים ו -13.6% אומרים שהם לא בטוחים

 

                                            דיון ומסקנות  

 

במהמר אמדה דיברתי על הניסיון האישי שלי בבריונות וכיצד להעביר מדינה למדינה זה כל הזמן קרה. אחרי כל הסיפורים שחיפשתי באינטרנט וכל הניסיון שעברתי וכל הראיונות שעבדנו עליהם במהלך הפרויקט הזה אני רוצה להשפיע על מועצת החינוך כדי להראות כמה בריונות היא כזו נושא שיש לדבר עליו מדי יום בפני התלמידים כדי לנסות לשנות את היבט התלמידים בנושא זה. דבר נוסף ברצוני להראות את ההבדל בין אמריקה לישראל ואיך אם לשניהם יש את אותה מערכת יחסים וכיצד הם מתמודדים עם בריונות לכל אחד מהם יש רק היבט אחר לגבי זה והם מתמודדים עם זה. הטיקשורט לא עושה מספיק הם רק לוקחים את הסיפורים שקשה כל כך קשה לדבר עליהם והם לא מראים מה באמת קורה בבתי הספר איך ילדים כמעט אחד מכל ארבעה ילדים מציקים להם שהם צריכים להראות את זה. אני לדעתי על טיקסורה להראות את הקשר בין המורים לתלמידים או את התלמידים בין התלמידים כדי לראות אם הבריונות מתרחשת בבתי הספר. בדרך כלל מה ש- tikshoret עושה זה פשוט לקחת את הדברים שעוברים הרבה על הסיפון ולהוביל להתאבדות או לפגוע בעצמם אבל הם לא מראים איך זה קורה ומתי. אחרי הראיון עם שניהם אופק ואמה ראיתי שגם בגיל צעיר ילדים יכולים להציק זה לזה. ואחרי ששוחחתי עם הרכזת שיכבה למדתי שלא רק שהמורה חייב להיות שם בשביל התלמידים, אלא שהמורים צריכים לראות גם מה קורה לתלמידים אם הם רואים שתלמיד מוטרד, דברו איתם ושאלו אותם איך הם עושה לראות אם יש משהו שמשתבש. לבסוף מה שאני רוצה לצאת מהפרויקט הזה הוא תקווה שיכול להיות שינוי במועצת החינוך בבתי הספר ובמורים כדי לראות שהבריונות יכולה להתרחש בכל מקום ובכל זמן והם צריכים להיות מודעים למצב שעלול לקרות או להסתכל התלמיד בכל זמן פנוי כדי לראות אם משהו משתבש. מהן דברי הסיום שלך לגבי השפעת העבודה עליך. העבודה שביצעתי עזרה לי לדבר על הנושא באופן שאוכל לעזור בשיפור והפיכת אנשים למודעים יותר מההופעה. עבודה זו תרמה לי בצורה טובה עבורי לדבר על חוויתי בהרמאות ולי לקרוא דרכים לעזור ולמצוא אמות, מאמר ומהמרי המדברים על הרם.



 

   

                                          ביבליוגרפיה

 

עמותה המרכז הלאומי לבריונות 

https://www.ncab.org.au/bullying-advice/bullying-for-parents/definition-of-bullying/ 

 

עמותה המרכז הלאומי למניעת בריונות

https://www.pacer.org/bullying/resources/stats.asp 

 

 עמותה / אתר תעל את התווית

https://www.ditchthelabel.org/bullying-101/?gclid=Cj0KCQjwk8b7BRCaARIsAARRTL60VohjgIv0rbIZKRlSjbuPhO_mGLfP9ry4aVTQHm0to_SXY2NtDXwaAkCLEALw_wcB  

 

פורסם ב -29 במאי 2017 פורסם על ידי המרכז הקנדי למדע וחינוך

https://files.eric.ed.gov/fulltext/EJ1144634.pdf 

 

סטריקלנד 'A פורסם ב -19 במאי 2019

https://edition.cnn.com/2019/05/24/health/bullying-damage-trnd/index.html 

 

פורסם על ידי usnews.com פורסם בנובמבר 10 2020

https://www.usnews.com/news/best-states/ohio/articles/2020-11-10/ohio-supreme-court-dismisses-toledo-bullying-lawsuit  

 

רובינסון - L וסגל- J פורסם בנובמבר 2020

https://www.helpguide.org/articles/abuse/bullying-and-cyberbullying.htm 

 

חדשות שועל בץ ב ' פורסם ב -29 בדצמבר 2020

https://www.foxnews.com/us/court-rules-ohio-parents-boy-8-killed-himself-bullying-can-sue-educators 

bottom of page